Vi utmanar Alkoholnormen

Att utmana alkoholnormen är ett av IOGT-NTOs viktigaste arbetsområden. Vi har det i grundsatser, strategi och arbetsplan. Att utmana alkoholnormen kan vara väldigt omfattande och svårt men också litet och lätt. I vårt arbete med att ifrågasätta gamla traditioner och normer kring alkohol så ryms det alla möjliga insatser på alla nivåer och där alla kan vara med och göra en insats.

På flikarna till vänster hittar du information och länkar med fakta och reflexioner kring alkoholnormen. Där finns också information om studiematerialet Normalia samt andra insatser för att utmana alkoholnormen.

Inom IOGT-NTO utmanar vi alkoholnormen på olika sätt, såväl som föreningar och som enskilda medlemmar. IOGT-NTO Östergötland har en mängd olika planer för att utmana alkoholnormen. Under våren kommer vi att anordna en workshop för att särskilt jobba med alkoholnormen.

Kontakta oss om du vill veta mer om alkoholnormen och  IOGT-NTO Östergötlands insatser. Lämna också gärna egna tips och reflexioner kring alkoholnormen. Välkommen att ta kontakt via ostergotland[at]iogt.se eller besök vår Facebooksida https://www.facebook.com/IogtNtoRorelsenOstergotland/.
Du är också välkommen att ta kontakt direkt med distriktsordförande Jan-Ove Ragnarsson,  tel. 0739-123935, e-post janoveragnarsson[at]gmail.com.

Accent_Alkoholnormen

Navigation

IOGT-NTO
Box 12825
Stockholm Sweden
08-672 60 00